Translate

vrijdag 16 juni 2017

Bami Kip





's Weekends zit het gezin Sigi op het strand in ons pipo-huisje. Even 2-3 dagen met de voeten in het zand. Lekker kneuteren op zo'n 30m2. Sinds de ontdekking van kant en klare Noedels is Bami Kip met stip gestegen op de lijst met strandmaaltijden. Want makkelijk, lekker en snel. En een goede bodem voor alles wat ons nog te wachten staat op een gemiddelde dag op het strand met onze pipo-buurtjes.

Dikke heeft geen idee hoe het met de verkrijgbaarheid van dikke bami in de provincie gesteld is. Bij ons in de Jumbo en in de SPAR in Wijk aan Zee is het in ieder geval niet te krijgen. Dus als ik toch in Toko Oriental op de Amsterdamse Nieuwmarkt moet zijn gaat er altijd een voorraadje bami mee naar huis. De Udon Noodles van SamLip om precies te zijn, bij u wellicht niet bekend, maar huge in Zuid-Korea. Udon Noodles zijn die dikke witte, gemaakt van tarwebloem, water en zout. SamLip gaart en verpakt ze voor in pakjes van 200 gram, zonder conserveringsmiddelen. Geschikt om direkt mee te roerbakken. Diep down in bamiloos achterland maakt u uw Bami Kip gewoon met spaghetti, yep that's right, met spaghetti.




De in stukjes gesneden Kippendijenfilets gaan een half uurtje in de marinade. Gebruik goede Surinaams/Hindoestaanse Kerrie Massala. Support your local toko ! Een half uurtje is voldoende. Spoel de Noodles even af onder stromend water boven een vergiet waarbij u ze met uw handen los maakt; dat roerbakt straks makkelijker.
Verhit de olie in een koekenpan of wok. Fruit het fijngesneden Uitje. Schuimspaan de kip-blokjes uit de marinade en bak tot gaar en mooi rondom bruin. Bak de Prei even mee. Roerbak nu de Noodles. Voeg de Bosuitjes en de marinade toe. Roer goed door. Op het allerlaatst schept u de Taugé er door.

Serveer eventueel met in een droge pan geroosterde Pinda's. Koriander voor Koriander-liefhebbers. 




ingrediënten:
  • 5 ons kippendijenfilets
marinade:
  • 2 eetlepels zoute ketjap
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel kerrie massala
  • een duimgroot stuk gember, fijngesneden 
  • 2 flinke tenen knoflook, fijngesneden 

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 a 3 x 200 gr udon noodles
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 prei, in ringen
  • 250 gr. taugé
  • evt handje pinda's
  • evt handje koriander








Geen opmerkingen:

Een reactie posten